- aby sa vám netancovala krájacia doska
po linke, vložte pod ňu navlhčenú handričku (ideálne tú, s ktorou utierate
linku); už sa viac nepohne.
- varenie je ako stratégia, nemusí vyjsť na prvýkrát a často ju treba dolaďovať, než konečný výsledok netromfne takmer nikto.
- nebojte sa trochu experimentovať s
chuťou. Mnoho vecí nemôžete pokaziť pridaním vecí akými sú
napríklad nastrúhaný syr, kukurica, olivy alebo cherry rajčinky.
- ak sa rozhodnete pre hranolky,
rybie prsty a podobne, použite radšej trúbu ako mikrovlnku či fritézu. Nielenže
to bude chutnejšie, ale aj oveľa zdravšie!
- snažte sa nepoužívať slnečnicový olej. Oveľa zdravšie a chutnejšie je použiť maslo. Úplne najlepší je olivový olej.
- taktiež pri ohrievaní jedla z
chladničky je lepšie použiť sporák ako mikrovlnku. Chutnejšie a rovnomerne
zohriaté jedlo stojí za tých pár minút a zamiešaní naviac.
- snažte sa nepoužívať slnečnicový olej. Oveľa zdravšie a chutnejšie je použiť maslo. Úplne najlepší je olivový olej.
- zohrievanie vody v rýchlovarnej
kanvici alebo obyčajná pokrievka na hrniec podstatne
zrýchľuje prípravu jedla. O šetrení energie ani nehovoriac.
- pri
dochucovaní soľou, korením,
chilli a podobne pridávajte ich množstvá postupne. Radšej postupne ochutnávať,
ako mať presolené či štipľavé jedlo bez inej chuti. To sa už napráva veľmi
ťažko.
- majte vždy v
zásobe práškový
cukor, olivový olej, mlieko, soľ, čierne korenie, vegetu a hladkú múku. Ak
sa aj nejaká omáčka nepodarí podľa návodu alebo vám nechutí, práve týmito
ingredienciami ju vždy dochutíte.
- aj obyčajné chute a prílohy ako ryža,
zemiaky a hranolky môžu chutiť inak. Kúpte koreniny ako oregano, rozmarín,
tymián či bazalku a občas ich skúste nimi posypať.
- ak sa vám nepodarilo načasovanie cestovín a omáčky o viac ako 10 minút, vložte ocedené a odkvapkané cestoviny do misky, polejte ich olivovým olejom a premiešajte. Inak sa zlepia a budú nechutné!
- ak sa vám nepodarilo načasovanie cestovín a omáčky o viac ako 10 minút, vložte ocedené a odkvapkané cestoviny do misky, polejte ich olivovým olejom a premiešajte. Inak sa zlepia a budú nechutné!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára