Cheaty

Drobné rady a tipy, ako si uľahčiť život pri príprave jedla. Sledujte jednu z našich sociálnych sietí, aby ste sa ich dozvedeli čo najskôr.



- aby sa vám netancovala krájacia doska po linke, vložte pod ňu navlhčenú handričku (ideálne tú, s ktorou utierate linku); už sa viac nepohne.

- varenie je ako stratégia, nemusí vyjsť na prvýkrát a často ju treba dolaďovať, než konečný výsledok netromfne takmer nikto.



- nebojte sa trochu experimentovať s chuťou. Mnoho vecí nemôžete pokaziť pridaním vecí akými sú napríklad nastrúhaný syr, kukurica, olivy alebo cherry rajčinky.


- ak sa rozhodnete pre hranolky, rybie prsty a podobne, použite radšej trúbu ako mikrovlnku či fritézu. Nielenže to bude chutnejšie, ale aj oveľa zdravšie!


- taktiež pri ohrievaní jedla z chladničky je lepšie použiť sporák ako mikrovlnku. Chutnejšie a rovnomerne zohriaté jedlo stojí za tých pár minút a zamiešaní naviac.

- snažte sa nepoužívať slnečnicový olej. Oveľa zdravšie a chutnejšie je použiť maslo. Úplne najlepší je olivový olej.


- zohrievanie vody v rýchlovarnej kanvici alebo obyčajná pokrievka na hrniec podstatne zrýchľuje prípravu jedla. O šetrení energie ani nehovoriac.


- pri dochucovaní soľou, korením, chilli a podobne pridávajte ich množstvá postupne. Radšej postupne ochutnávať, ako mať presolené či štipľavé jedlo bez inej chuti. To sa už napráva veľmi ťažko.



- majte vždy v zásobe práškový cukor, olivový olej, mlieko, soľ, čierne korenie, vegetu a hladkú múku. Ak sa aj nejaká omáčka nepodarí podľa návodu alebo vám nechutí, práve týmito ingredienciami ju vždy dochutíte.


- aj obyčajné chute a prílohy ako ryža, zemiaky a hranolky môžu chutiť inak. Kúpte koreniny ako oregano, rozmarín, tymián či bazalku a občas ich skúste nimi posypať.

- ak sa vám nepodarilo načasovanie cestovín a omáčky o viac ako 10 minút, vložte ocedené a odkvapkané cestoviny do misky, polejte ich olivovým olejom a premiešajte. Inak sa zlepia a budú nechutné!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára