20. 11. 2012

Bryndzová nátierka

Myslíte si, že spraviť nátierku je ťažká vec? No, ak vám sa vám 5 minút a 5 ingerediencií zdá priveľa, tak potom je. Ale viete, čo je skutočne ťažké? Urobiť bryndzovú nátierku na spôsob, aký vidíte v chladiacich pultoch v supermarketoch. Všetky tie É-čka, konzervanty, stabilizátory, farbivá, dochucovadlá namiešať v správnom pomere, to je skutočne umenie.

Takže poďme na tú ľahšiu verziu :)

Potrebujete:
1 kocku bryndze (200g)
1 stredná až väčšia cibuľa
25g masla
soľ
červená mletá sladká paprika

Odporúčam pred začiatkom prípravy vyložiť bryndzu a maslo z chladničky a nechať 15-20 roztopiť, ľahšie sa vám to bude premiešavať. 

Do misky vložte bryndzu a maslo. Nakrájajte cibuľu na drobno, ako sme si ukázali tu a pridajte ju do misky. Posypte asi 1 lyžičkou mletej červenej papriky (sladkej!), pridajte štipku soli a začnite miešať. Najlepšie je použiť vidličku, kvôli hustému materiálu. Výsledná nátierka by mala mať oranžový nádych. Ak vám chuť nevyhovuje, pridajte podľa chuti ďalšiu cibuľu, papriku alebo soľ.

A ak si chcete stále radšej kúpiť pomazánku v supermarkete, urobte tak až po zhliadnutí tohto videa.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára