17. 11. 2012

Cestovinový šalát s tuniakom

Tento počin patrí asi k najlepším alternatívam v pomere čas prípravy/chuť. Príprava je extrémne jednoduchá a krátka a ingrediencie okamžite dostupné v akomkoľvek obchode bez potreby ďalšej úpravy.

Potrebujeme:
250g cestovín (hocičo okrem špagiet)
2 veľké konzervy (tri malé) tuniaka, najlepšie vo vlastnej šťave
1 malú konzervu kukurice
1 malú konzervu fazule v slanom náleve (alebo 1/2 väčšej)
100g olív
100g cherry paradajok
1 malý citrón (alebo 1/2 väčšieho)
olivový olej

Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny. Počas toho umyjeme a nakrájame cherry paradajky a olivy na štvrťky a vhodíme do väčšej misy. Ďalej do nej vysypeme ocedenú kukuricu a fazuľu. Konzervy tuniaka otvoríme a vylejeme prebytočnú šťavu do umývadla (pokojne na to použite vrch konzervy a štavu jednoducho silou vyžmýkajte). Pridáme do misy. 

Keď sú cestoviny hotové, ocedíme ich a necháme vychladnúť. Pokojne do nich napustite studenú vodu, urýchli to proces. Keď sú studené (najdôležitejší bod postupu), hodíme ich do misy, polejeme olivovým olejom a šťavou z vytlačeného citróna. Poriadne premiešame. Hotovo :)

Tip: Pre dosiahnutie lahodnejšej chute urobte takto šalát 24 hodín pred konzumovaním. Jednotlivé šťavy a chute navzájom do seba presiaknu a výsledný efekt bude ešte lahodnejší. Pred podávaním ešte raz polejte olivovým olejom a premiešajte. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára