1) intenzitu použitého tepla,
2) preklopenie na druhú stranu.
Z osobnej skúsenosti môžem povedať, že napriek tomu, že som ju urobil už nespočetnekrát, ni vždy sa mi podarila. Ale absolútne. Čo som sa však naučil je to, že keď ju robíte z rovnakého množstva surovín, na rovnakej panvici a na tom istom "ohni", tak prípadné muchy stačí len doladiť a nabudúce sa podarí.
Potrebujete:
3 vajcia (4, ak chcete omeletu len z vajec)
1/2 konzervy kukurice (hrášku, mrky, fazule, hocičoho)
6 plátkov šunky
strúhaný syr
(olivový) olej
Vyberte si primeranú teflónovú panvicu (to znamená nie príliš malú, aby sa omeleta prepiekla a nie príliš veľkú, aby z nej trčali súroviny; ak sa však musíte rozhodnúť, radšej väčšiu). Nalejte do nej olej a rozohrejte na 45-55% výkonu horáku. Vajíčkovú zmes vylejte do nej. Now the tricky part: Omeletu opekajte z jednej strany dovtedy, pokým aj kaša na jej vrchu bude stuhnutá, ale zároveň aby sa zospodu nepripálila.
Ak sa vám toto podarí docieliť, máte vyhraté. Ide o optimálnu kombináciu teploty, materiálu a veľkosti panvice. To sa prvých dva-trikrát nemusí podariť. Potom jednoducho omeletu otočte (ak sa vám lepia kraje - jemne tenkou varechou oddeliť), pokojne aj dvoma nástrojmi súčasne. Opečte spodnú stranu do hneda, posypte strúhaným syrom a podávajte. Kečup je vhodné dochucovadlo.
V rámci prieskumu by som rád videl v komentoch vaše pokusy :)
![]() |
táto možno nevyzerá vizuálne tak lákavo, ale to je kvôli už roztečenému syru a fazuľou ako prísadou :) |
Osobne používam len vajcia a uvarené zemiaky (väčšinou keď zostanú z obeda alebo tak), ale toto vypadá tiež zaujímavo :).
OdpovedaťOdstrániť