Potrebujeme:
150g cestovín (gramáž cestovín neberte úplne vážne, každý má iný odhad a potrebu)
50g parmezánu
100g cherry paradajok
50g čerstvých listov rukoly (alebo jednoducho - za hrsť)
Cestoviny uvaríte a ocedíte. Najlepšie urobíte, keď to nebudú špagety, ale niečo veľkosťou menšie. Husto ich posypte listami rukoly a na drobno nakrájanými paradajkami. Na vrch nastrúhajte na hrubých očkách strúhadla parmezán. Omáčka nie je potrebná práve preto, že všetky pridané suroviny sú v čerstvom a surovom stave, čím kompenzujú absenciu omáčky.
Tip: Kombinácia chute rukoly, paradajok a parmezánu je veľmi špecifická a nehodí sa k nej veľa štandardných surovín. Ak však máte olivy, pokojne ich pridajte, tie vadiť nebudú (buďte si však istí, že ste ich pred tým zbavili každej prebytočnej kvapky nálevu).
Čo sa týka omáčky, hodí sa len jemná syrová a v malom množstve. Na tejto úrovni varenia odporúčam kúpiť nejakú hotovú, ktorá sa len zohreje. Nabudúce ale venujem celý jeden príspevok tvorbe omáčok.
![]() |
(kliknite pre zväčšenie) |
Aj napriek tomu, ze toto nezapada do mojho bezneho jedalnicka, tak na moje pocudovanie som sa dnes dobre najedol a aj to chutilo :) Vdaka za recept.
OdpovedaťOdstrániťMoja dnesna vecera: http://ge.tt/1LzowOS/v/0?c
vyzerá to skvelo *thumbs up*
OdpovedaťOdstrániť