6. 12. 2012

Volské oká

3 vajíčka
3 plátky šunky
(olivový) olej
soľ
korenie

Hemendex (ham and eggs) je prakticky niečo medzi jednoduchšou sestrou praženice a anglickými raňajkami (vajcia, slanina, fazuľa, toast). Celý vtip spočíva v rozohriatí oleja na panvici na 40-50% výkonu sporáku a opečení šunky z oboch strán (odporúčam ju uložiť do "rádioaktívneho" tvaru, tzn. do každej tretinky jednu).

Po tom, ako sa šunka opečie z jednej strany (mierne sa scvrkne a zhnedne), otočte ju a do voľného miesta medzi šunkou vylejte rozbité vajcia (odporúčam tri). Tieto nechajte uvariť tak, že celá rôsolovitá kaša sa zmení na bielu a žĺtko stuhne navrchu. Akonáhle sa toto udeje, môžete odstaviť zo sporáku a prehodiť na tanier. Odporúčam posypať čiernym mletým korením a soľou. Kečum tiež nie je zlý nápad a pečivo sa priam žiada :)

1 komentár:

  1. S hemendexom sa dá dosť hrať, výborné je napríklad prihodiť ešte syr (jedno aký), miesto soli vegetu ešte keď je to všetko na panvici a výborne upraví chuť aj cibuľa.
    Dobre chutí aj, keď sa miesto šunky najskôr na panvicu dajú vajcia a na to tuniak z konzervy (hlavne na seba nevyliať tú tuniakovú vodu pri otváraní :D ). Tu ale potom s ďalšími prísadami len opatrne.

    --Sentou

    OdpovedaťOdstrániť